De 5 grappigste prentenboeken

Het is hier inmiddels een vast ritueel, net voor het slapengaan wordt er een boekje voorgelezen. Meestal is mijn man de voorlezer van dienst maar ik moet zeker niet onderdoen want op het vlak van intonatie kan hij nog heel wat bijleren :-).

Voorlopig kunnen we de kinderen nog niet boeien met romans of thrillers, geef hen maar een grappig prentenboek.

IMG_8649(Marcel leest – Jeanne denkt er het hare van)

Ik deel hieronder de 5 meest hilarische prentenboeken naar mijn bescheiden mening;

Sinds Sinterklaas dit boekje op onze salontafel achterliet staat dit boek met stip op één voor Jeanne en Marcel.

Het boek vertelt het verhaal van een krokodilletje dat op een dag weigert nog langer bananen te eten (krokodillen die enkel bananen eten, dat is al een hilarisch feit op zich me dunkt :-)). Mamma en pappa zijn radeloos en proberen om hem allerlei andere lekkere dingen te doen eten maar het krokodilletje is vastbesloten om een kindje op te eten. En als het krokodilletje dan op een dag effectief een kindje tegenkomt…

Een herkenbaar thema in ons gezin want ook mijn krokodilletjes weigeren de laatste tijd bijna al het eten dat ik hen voorschotel, tja…

IMG_4441
Dit prentenboek kocht ik eerst als cadeau voor mijn metekindje Elise, wat volgens haar ouders tot op de dag van vandaag nog steeds een schot in de roos blijkt, yes! Onze kindjes vonden het boek ook lachengierenbrullen, dus werd het boek ook hier in huis gehaald.

De titel op zich is al compleet hilarisch. Komaan. KAKAWORSTJE. Hoe verzin je het? Geniaal!

Onlangs kreeg Marcel van mijn metekindje dan op zijn beurt een ander boek van Stephanie Blake cadeau “Waar is knuffel?”. Ook een leuk boekje, maar niets kan tippen aan “Kakaworstje”.

IMG_8637

Het eerste boekje waaraan Jeanne en Marcel echt verslingerd raakten.

Fietje kan niet slapen want er zit een heks in haar kast, een spook rond haar lamp en een krokodil onder haar bed. Papa moet dan ook de slaapverstoorders  telkens vakkundig op straat zetten. In het boek zitten veel herhalingen en kinderen en herhaling zijn altijd een goede combo. Heerlijk leerrijk boekje voor de schrikschijters onder ons.

IMG_8656

Hennie de Heks neemt deel aan de toverwedstrijd maar dan loopt plots alles verkeerd. De prenten zijn veel gedetailleerder dan diegene in de hierboven reeds vermelde boeken. Onze kindjes ontdekken nog steeds gekke taferelen die ze nog niet eerder zagen.

Ook altijd leuk om je heksenstem boven te halen wanneer je voorleest :-).

IMG_8658

  • De Groentjes van Kapitein Winokio (Auteur: Kapitein Winokio – Uitgever: Kapitein Winokio Bvba)
“30 Lekkere liedjes over 30 smakelijke groenten. Extra gekruid met frisse en kleurrijke beelden van Harald Ligtvoet & Inge Van Zomeren.”

Beter kan ik het boek niet beschrijven.

Omdat het niet altijd verhaaltjes moeten zijn, mag er ook al eens gezongen worden voor het slapengaan. De kindjes kiezen een liedje aan de hand van de prenten en zingen maar! De teksten zijn zeker ook geschikt voor de mama’s en papa’s want soms betrap ik mij erop dat de CD nog aanstaat in de auto wanneer er al lang geen kinderen meer op de achterbank zitten, woops.

IMG_8657

Eind december kan je Kapitein Winokio trouwens aan het werk zien en horen in de AB. Wij gingen vorig jaar reeds met Marcel en deze keer nemen we Jeanne ook mee.

De middagvoorstellingen zijn helaas reeds uitverkocht, maar je kan wel nog tickets kopen voor de avondvoorstellingen hier.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s