Maak je eigen griezelige Halloween pompoen

Mijn schoonvader toverde het deel achter onze serre om tot moestuin en dat was dan ook de start van onze eigenste pompoenveldje.

Pompoenenveld

Ik zaaide ook enkele pompoensoorten zelf dit jaar. Hieronder zie je het knalroze zaadje van een soort wiens naam ik niet heb onthouden en beter had opgeschreven me dunkt.

roze pompoenzaadje

Er werden er redelijk wat geoogst dit jaar, genoeg om op te eten, in te vriezen, weg te geven en eentje werd alvast gereserveerd om er een griezelige Halloween versie van te maken!

Pompoenen

Maak nu je eigen Halloween pompoen in vijf gemakkelijke stappen.

Wat heb je nodig?

  • een pompoen (duh!)
  • een groot scherp mes
  • een lepel
  • een klein scherp mesje
  • een sjabloon
  • een stift

Stap 1: Snij de bovenkant van de pompoen met het grote scherpe mes. Wij kozen voor nogal een grote pompoen dus dit was het moeilijkste van het hele proces :-). Je kan beter je mes schuin naar beneden steken in plaats van recht af te snijden, dat hebben we we dan ook weer geleerd :-). Ik schakelde hiervoor de vent des huizes in, die daarna ook nog eens het hoedje op het veld achter ons huis wegsmeet (“hoe? die moet terug op die pompoen komen?”).

Stap 2: Neem nu je lepel en hol de pompoen uit. Haal alle draden en pitjes eruit en schraap goed langs de kanten. Ik deed het met een grote sauslepel, minder werk als je met een grote pompoen zit.

Stap 3: Zoek een sjabloon op internet en druk dit af (leuke sjablonen vond ik hier). Neem een breekmes en snij vervolgens de tekening uit het papier. Teken vervolgens het sjabloon met de stift over op je pompoen.

Stap 4: Begin met het uitsnijden van de figuur. Ik gebruikte hiervoor een kleiner mesje omdat je hiermee toch preciezer kan werken. De stukken pompoen kan je er nadien gewoon uitduwen. Ik kan duidelijk nog wat oefening gebruiken, maar bon :-). Oefening baart kunst zeker?

 

DIY pompoen Marcel

Stap 5: Zet een theelichtje in de pompoen, doe het hoedje er opnieuw op en wacht tot het donker is. Tada! Je eigenste Halloweenpompoen!

Pompoen halloween verlicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s