5 tips om de leukste kinderkleding te scoren

Ik krijg wel eens de opmerking dat mijn kindjes leuk gekleed gaan en regelmatig wordt er dan ook gevraagd waar ik die coole kinderkleding vandaan haal. Van overal en nergens eigenlijk… Ik ben niet echt gehecht aan bepaalde merken of winkels (allé misschien soms wel een klein beetje zo), maar er zijn wel enkele dingen waar ik rekening mee houd dus zie hier:

Mijn 5 tips om de leukste kinderkleding te scoren;

1. Wees niet vies van tweedehands

Mijn favoriete manier om tweedehandskleding te scoren is via verschillende Facebookgroepen. Het zijn besloten groepen waar je lid van moet worden en waarop je dan kledij kan kopen en verkopen. De grote merken hebben een aparte groep, andere merken worden dan weer verzameld.

Mijn favoriete groepen zijn:

  • Minibo (originele merkkledij zoals Mini Rodini, Bobo Choses, Beau Loves, …)
  • Designers for kids (designkledij van merken zoals Maan, Morley, Simple kids)
  • Filou kleding (enkel Filou is toegestaan)

Via die groepen kom je ook wel op privégroepen van andere mama’s terecht. Zelf volg ik enkele groepjes van mama’s met een gelijkaardige smaak :-).

Jeanne drie jaar

Jeanne op haar verjaardagsfeestje in een tweedehandsjurkje van Morley 

Andere manieren om tweedehandskleding te scoren: de kringloopwinkel, tweedehandswinkels, de tweedehandsbeurzen van de Gezinsbond of gewoon overkopen van vriendinnen.

2. Zoek een eigen stijl en geef je kinderen (een beetje) inspraak

De laatste maanden hebben de kinderen nogal graag inspraak bij het aankleden. En aangezien ik niet de perfecte mama ben die de dag ervoor de kleertjes al klaar legt ontstaat er al wel eens discussie van s’morgens vroeg.

Toen ik deze ochtend stond te douchen kwam Marcel binnengewandeld en had hij zelf al zijn outfit gekozen; een onderhemdje, Puma sokken en een korte zomerbroek. “Is’t goed zo moeke?”. “Euh. Nee. Het is koud buiten hé maat!”. En zo beginnen de onderhandelingen…

Zelf ben ik geen fan van de populaire filmprints maar de kindjes wel, dus worden er hier en daar wel toegevingen gedaan (pyjama’s! ondergoed!). Maar Marcel is vooral al content als een kledingstuk blauw is… En al zeker als er ergens een diertje op staat. Kunnen we best mee leven :-).

Marcel kleding Beau Loves

Jeanne is voorlopig nog een kameleon. Maar heeft toch al een voorkeur voor rokjes en jurkjes, als ze maar kan zwieren en zwaaien. Aangezien het een blondje is probeer ik wel van al wat flashy roze en TE frivool is weg te blijven. Het mag gerust wat stoerder :-).

IMG_8915

3. Zoek de beste (online)adresjes

Er wordt hier thuis voornamelijk aan online shopping gedaan. Enkele van mijn favoriete webshops zijn:

En ook bij de ketens wordt er al eens binnengelopen (of naar hun webshop gesurft) en dan voornamelijk Zara, H&M en JBC.

Als je wil weten hoe duurzaam bepaalde merken/ketens zijn kan je ze even checken op Rankabrand. Dan merk je wel dat er nog veel werk aan de winkel is helaas.

Marcel Mini Rodini

4. Shop slim

En dan nog dit;

  • Kinderen groeien snel, duh. Het heeft dus geen zin om 10 witte t-shirts en 14 jeansbroeken in de kast te leggen. Ik vind het altijd zonde wanneer kleertjes ongedragen in de kast blijven hangen.
  • Doe koopjes. Graaien in soldenbakken, daar ben ik geen krak in. Solden via webshops vind ik veel makkelijker :-). De ideale moment om de duurdere stuks voor een prijsje aan de haak te slaan. Op dit moment kan je reeds op verschillende plaatsen koopjes doen met de Mid Season Sales.
  • Maak je lid bij Vente Exclusive, daar passeren ook wekelijks leuke merken (Imps & Elfs, Name It, …).

Jeanne kleding 1

5. Maak de cirkel rond en geef de kleertjes een tweede (of zelfs derde) leven

Wanneer de kindjes weer gegroeid zijn moet de kleerkast opnieuw uitgeruimd worden. De merkkledij die er nog tiptop uitziet verkoop ik in bovenstaande Facebookgroepjes.

Andere kledij verkoop ik door via vriendinnen of op de jaarlijkse rommelmarkt :-). Budget om terug nieuwe spullen te kopen! Jippie!

Een andere manier is om de kleding te doneren aan een organisatie zoals moeders voor moeders. Zij zijn steeds op zoek naar kinderkleding tot 14 jaar alsook andere baby/kinderspullen die uiteraard in nette staat zijn.

Marcel en Jeanne kleding

Hebben jullie nog andere tips? Zijn er favoriete (web)shops en merken? Hebben jullie kindjes al een uitgesproken mening over hun kleding?

2 gedachten over “5 tips om de leukste kinderkleding te scoren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s