Weekendje Ardennen

Sinds enkele jaren gaan wij in de periode oktober-november met enkele vrienden een weekendje naar D’Ardennen. Afgelopen weekend was het weer zo ver. Jeanne pakte haar rugzakje met speelgoed klaar en weg waren wij.

IMG_9406

Vorig jaar was het vakantiehuis zo goed meegevallen dat we opnieuw hetzelfde hebben gehuurd. We zochten eerst uren en uren op Ardennes-Etape maar het leek wel of niets aan ons huisje in Anhée kon tippen.

De voordelen van dit specifieke huis?

  • Véél ruimte, wat wel aangewezen is met drie koppels en vier kinderen.
  • De ligging (lees: afgelegen en zonder buren), nadeel is wel dat de GPS het niet kan vinden en wij zowel vorig jaar als dit jaar lang moesten zoeken (zeker diegene die pas toekwamen als het al donker was).
  • De open haard (dan kan mijn man zich nog eens echt man voelen).
  • De ruimte rond het huis met de bijhorende paardenstallen, het bos, een grote tuin,…
  • Het huis is perfect uitgerust met alle modern comfort (er was enkel een probleempje met de druk op het water van de douche van de bovenste verdieping)

De mannen staan steeds in voor de boodschappen. Het eerste weekendje Ardennen mochten de vrouwen nog naar de winkel maar blijkbaar moet uw kar bomvol chips en drank liggen.

Boodschappen

De avonden worden traditiegetrouw ingezet met het aansteken van de open haard en aperitieven met hapjes. Veel te veel hapjes.

IMG_9439

Nadat we de kinderen in bed gekegeld krijgen wordt er nog wat gedronken en gezelschapsspelletjes gespeeld. Dit jaar het voor mij nog onbekende “Saboteurs”, wat een superspel bleek, alhoewel uw vriendschappen er snel kapot aan kunnen gaan blijkbaar haha :-).

Naamloos

Ik zou graag willen schrijven dat er gezellig aan slow mornings werd gedaan, maar als ge om vier uur in uw bed kruipt en de kinderen al om zes uur weer wakker zijn…

IMG_9442

Jeanne was hieronder uitgehongerd en kon niet meer wachten tot de rest van het gezelschap gewassen en gestreken was :-).

IMG_9630

 

Helaas hebben we het hele weekend echt strontweer gehad. Zaterdag begon alvast met gietende regen dus zochten we naar een binnenactiviteit in de buurt, het werd Maison Leffe, want wij zijn niet vies van een biertje meer of minder.

IMG_9462

In Maison Leffe kan je bijleren over hun bier aan de hand van een interactief bezoek (zonder gids, duurt een klein uurtje).

IMG_9480

Daarna kan je een Leffe naar keuze degusteren, en krijg je er nog eentje mee naar huis (en dit alles voor slechts 7 euro, kunt ge niet voor sukkelen hé!). In het “museum” ben je wel rap rond, maar toch leuk om eens gezien te hebben. Maison Leffe is tevens een hotel en restaurant, knap!

A-ha! Eindelijk tijd voor de degustatie!

Er werd nog gezellig in de gietende regen door Dinant gekuierd en hapjes gekocht bij Le Comptoir de Jeanne, waar Jeanne zelf is moeten wegvluchten omdat de kaasgeur daar blijkbaar niet te harden was :-).

IMG_9532

De citadel van Dinant bezochten we gelukkig reeds vorig jaar bij beter weer.

IMG_9530

Op zondag was het eveneens verschrikkelijk hard aan het regenen. We besloten dan uiteindelijk maar om naar een binnenspeeltuin te gaan. Mijn man haalde zijn decibelmeter boven en er werd 84 dB gemeten, enough said.

IMG_9582
Het plezier van de binnenspeeltuin, kindjes die hun constant pijn doen.

Maandag scheen de zon zowaar! Maar toch een koud windje en helaas de dag dat we weer moesten inpakken en dat is toch echt het meest hatelijke deel van de vakantie hé?

In de terugweg passeerden we eerst nog even in het dorpje Ciney om een Ciney te drinken, duh. Veel meer valt daar blijkbaar ook niet te beleven.

En daarna bezochten we nog even het klooster van Chevetogne. Het is te zeggen niet echt het klooster maar de crypte, een kerkje en de giftshop.

Ondanks het crappy weer hebben we ons wel goed geamuseerd. Het was een geweldig leuk weekendje Ardennen en deze vier musketiers hadden alvast weer de tijd van hun leven (en de grote mensen misschien nog ietskes meer).

IMG_9556

Wel vermoeiend. Dat dan weer wel.

IMG_9584

3 gedachten over “Weekendje Ardennen

  1. Haha, dat van die open haard en die mannen die om boodschappen gaan en de kar vullen met chips en bier: zooooo herkenbaar!
    Heel mooi huis, ondanks het rotweer zag het er toch een tof weekend uit. Wij doen dat ook elk jaar met vrienden. Zes kindjes in totaal, een drukke bedoening en inderdaad van rusten komt niet veel in huis. Maar je keert wel tevreden terug naar huis hé en met een zak vol herinneringen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s