Sinterklaasje bonne bonne bonne

“Pas op eh! Als de Spiekpietjes dat zien! Ruim maar flink op want de Spiekpietjes zijn aan het kijken zenne!”. Sinds enkele weken wordt er hier thuis weer met de “Spiekpietjes” gedreigd, zijt maar zeker dat Sinterklaas dan weer bijna in het land is.

We proberen intussen Jeanne nog klaar te stomen om haar geliefde tutje af te staan “want anders geen cadeaus hé!”. Jep, al dreigend doen wij hier aan opvoeding.

De Sint en ik kwamen reeds overeen welke dingen hij hier thuis mag brengen, en dit in ruil voor wat sterke bieren. Dank u Sinterklaasje!

Op Marcel zijn lijstje;

  • Playmobil City Action, het politiebureau met gevangenis. Marcel zag die bij zijn kameraadje thuis (merci Andries!) en staat sindsdien op nummer 1 in zijn verlanglijstje.
  • Play-Doh bij de tandarts. Geen idee waarom hij hier zo’n fan van is aangezien een tandartsbezoek al zeker niet op zijn verlanglijstje staat.
  • Het boek “Dinosauriërs, de meest angstaanjagende wezens ooit” Dit is een gokje van Sinterklaas zelf. Marcel is gewoon dino-crazy en weet graag de juiste namen van de dino’s en aangezien er in dit boek meer dan 90 verzameld zijn, zal hij er wel iets uit leren.

1001004010983524

 

Op Jeannes lijstje;

  • Vtech pop Little Love Suzy en haar puppyvriendje. Het beweegt en maakt lawaai dus Jeanne was onmiddellijk verkocht na het zien van deze reclame :-).
  • Het cheerleader verkleedpak van K3. Het is roze, het is van K3 en er zitten pomponnekes bij. Verkocht!
  • En dan moest er nog iets bij van Frozen natuurlijk… Altijd Frozen. De Sint koos ditmaal voor een prikblok.

frozen

 

En ja ik probeer mijn kinderen wel degelijk genderneutraal op te voeden, maar tja… kijk zelf maar eens naar onderstaande lijstjes…

IMG_9322

Eigenlijk speelt Marcel liefst in zijn fantasiewereldje. Enkele jaren geleden begon dat met zijn auto’s, daarna waren de treintjes aan de beurt, gevolgd door de Duplo blokken en nu ontdekt hij de wondere wereld van de Playmobil. Zelf verhaaltjes verzinnen en tegen zichzelf praten, dat doet hij het allerliefst :-).

Jeanne trekt het allerliefst haar “Fwooozenkleeeed” (= uiteraard de jurk van prinses Elsa) aan en zingt het ondertussen welbekende lied. Of ze speelt ze samen met Marcel in hun keukentje wat ze dan ombouwen tot frietkot, restaurant, oogartspraktijk,  …

Ik ben alvast benieuwd of de oogjes hier zullen blinken op 6 december.

En wat brengt de Sint voor jullie (kindjes)?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s