De favorieten van 2017

  • Beste boek(en)

Volgens mijn Goodreads gaf ik de meeste sterren aan twee nogal verschillende boeken:

“Alex” van Pierre Lemaître. Zonder twijfel het beste boek uit zijn Verhoeven-trilogie. Voor fans van het thrillergenre (en wanneer het al wel eens wat gruwelijker mag zijn dan een gemiddeld Karin Slaughter boek) is het een aanrader.

“Grote kleine leugens” van Liane Moriarty. Een totaal ander genre, ook al draait het ook hier rond het mysterie wie nu eigenlijk wie heeft vermoord en waarom. Toch vond ik het een luchtig boek dat vlot leest :-). Nadien keek ik naar de serie (helaas niet op Netflix, maar wel bij Telenet Play More te vinden). En ook al wist ik de hele clue van het verhaal al, toch werd ik aan mijn scherm gekluisterd (topactrices!) en er werden ook wat extra elementen die niet in het boek voorkwamen. Onlangs werd bekend dat er een tweede reeks in de maak is, benieuwd!

  • Topserie van 2017

We zijn met velen me dunkt, maar “Stranger things” is voor mij toch echt wel DE serie van 2018. Normaal ben ik echt geen fan van sci-fi toestanden, maar dit is echt wel anders mede door de eighties vibe, de eighties muziek (hoe geweldig is het intro nummer??). Momenteel zit ik nog halverwege seizoen 2, ik heb er dus nog enkele te goed, yes! Thank god dat ik nogal suck in bingewatchen enal.

strangerthings

  • Beste aankoop

Nog net op de valreep, de Brita waterfilter! Het was de bedoeling om deze voor de vent des huizes onder de kerstboom te leggen, maar helaas had die mijn recente zoekopdrachten in bol.com gezien. Lap, verraden! We namen we ze dan maar onmiddellijk in gebruik. Wij drinken hier sowieso kraantjeswater maar wat een wereld van verschil in smaak met die Brita filter (en volgens mij zit dat niet enkel in mijn hoofd). Lekker!

  • Het beste optreden

Aaaah, das ne moeilijke!

Allereerst denk ik aan System Of A Down op Rock Werchter afgelopen zomer. Wat een optreden was me dat… Ik had er totaal geen verwachtingen van want nog nooit live gezien en ik kende enkel de hits die ze hadden lang lang geleden. We liepen al een hele dag in de strontregen en toen was S.O.A.D. daar en kwam zowaar de zon piepen. Wat een geweldige show, die energie, nog nooit meegemaakt!

Andere optredens die memorabel waren dit jaar: Depeche Mode, Hocico, Rammstein, Front 242 en Arsenal.

  • Favoriet liedje

Euh, een liedje van 2017… Das ne moeilijke… Ik blijf de laatste jaren nogal hangen in oude muziek :-). Geef mij maar Radio Nostalgie.

Maar als ik toch iets noemenswaardig vind zijn het de nummers die Arcade Fire dit jaar uitbracht. Zowel het aanstekelijke “Everything now” (dat panfluitje! geweldig!) als de nieuwere “Creature comfort” (dit nummer vind ik nog net iets beter, doet me ergens denken aan Sigue Sigue Sputnik).

Voor de rest werd er hier vooral meegezongen met de groentjes cd van Kapitein Winokio, ook aanstekelijk!

En wat waren jullie favorieten van 2017?

Een gedachte over “De favorieten van 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s