Mijn 6 tips voor een sprookjesachtig verblijf in de Efteling

Vorige week kreeg ik het ineens in mijn bol om nog eens naar de Efteling te gaan. Marcel wist niets meer van ons vorig bezoek van enkele jaren terug, en Jeanne was toen nog maar een inimini baby. Hoog tijd dus om de Efteling nog eens te verkennen.

Aangezien we de vorige keer amper de helft van het park hadden gezien, beslisten we om dit keer een nachtje te blijven slapen. Op die manier kan je twee volle dagen van het park genieten.

Beste beslissing ooit! Het werd een superfijn weekend. Daarom deel ik dan ook graag onze tips voor een sprookjesachtig verblijf in de Efteling.

Efteling paddenstoel
De obligatoire paddenstoel foto

 

1. Boek je tickets op voorhand via de website.

Het is goedkoper en je hoeft niet aan te schuiven bij de ingang. Let wel op: de tickets voor de maanden juli en augustus zijn duurder. En dat brengt ons al meteen bij de volgende tip:

2. Ga eens buiten het hoogseizoen naar de Efteling.

Geweldig leuk wanneer je nooit langer dan 10 minuten hoeft aan te schuiven. Je kan op voorhand even de website van de Efteling raadplegen om te kijken wanneer ze een rustige periode voorspellen.

3. Zet de Efteling app op je smartphone.

Op deze app kan je alle attracties raadplegen, en voor iedere attractie wordt de huidige wachttijd weergegeven. Je kan ook de plattegrond bekijken zodat je je vlot kan oriënteren. Rondlopen met een papieren plattegrond heeft misschien meer charme, maar wij hebben vooral de neiging om dan te verdwalen…

4. Vergeet de leukste attracties niet!

Uiteraard is dit puntje nogal persoonlijk :-). Maar vergeet toch maar de klassiekers niet. Droomvlucht en Fata Morgana zijn nog net hetzelfde als hoe ik ze mij herinnerde uit mijn eigen kindertijd. Tijdloos!

De nieuwste attractie Symbolica vonden we superknap! Je hebt de keuze uit drie verschillende routes waardoor je de attractie driemaal kan doen en ze telkens anders is. Wij beslisten om maar één keer 30 minuten te gaan aanschuiven :-). Het was wel de enige attractie waarbij je langer dan 10 minuten moest aanschuiven, dus we klagen niet.

Ook het Sprookjesbos (Marerijk) blijft een bezoekje waard (en niet enkel met kindjes), met classics als de Indische waterlelies en Langnek.

Langnek
De obligatoire selfie met Langnek

5. Blijf ook eens overnachten.

Dit kan in het gewone Efteling hotel, maar ook in de vakantieparken Bosrijk of het Loonsche land. Wij kozen voor de goedkoopste optie (wij hebben geen hoge vereisten voor één nachtje slapen), en logeerden in het hotel van het Loonsche land. Dit werd blijkbaar nog maar vorige zomer geopend, alles nog gloednieuw en proper dus. Ons kamertje was echt supergezellig, en voor de kinderen een belevenis op zich. De kamer is eerder aan de kleine kant, maar had volgens Marcel en Jeanne genoeg plekjes om verstoppertje te kunnen spelen. Helaas verliep de nacht ging niet zo vlot als verwacht, Marcel kon de slaap niet vatten en vake had te laat nog koffie gedronken. Maar daar kon de kamer uiteraard niets aan doen :-). De volgende ochtend genoten we van een lekker en uitgebreid ontbijt (wat trouwens inclusief de overnachting is).

6. Reserveer je avondeten in het restaurant.

Wij besloten om in het restaurant van het hotel ons avondeten te nemen. Handig dat je enkel maar naar boven hoeft te rollen achteraf :-). Uiteraard is het restaurant super kindvriendelijk en alles smaakte heerlijk. Wel even moeten wachten op het hoofdgerecht, maar het was het wachten wel waard.

Die calorieën vliegen er trouwens vlotjes de volgende dag weer af. Zot om te beseffen dat de kinderen vlotjes 10 kilometer stappen tijdens een dagje pretpark! Echtig waar, mijn Fitbit liegt nooit:

 

Gingen jullie recent nog naar de Efteling?

Wat vonden jullie zwaar de max?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s