Invidia (nijd – jaloezie – afgunst) #ouderzonden

Yupla, we zitten al over de helft met de vierde hoofdzonde: invidia (nijd – jaloezie – afgunst).

Wat zou je direct overnemen van een andere ouder mocht je kunnen?

Echt kei harde nijd, jaloezie of afgunst heb ik niet tegenover andere ouders. Iedereen is anders en pakt het op hun eigen manier aan. Maar uiteraard steekt er regelmatig wat gezonde jaloezie de kop op. Dat gaat dan over eigenschappen die ikzelf niet (of in mindere mate) bezit. Ik denk spontaan aan:

Consequent zijn. Daar suck ik gewoon in eerlijk gezegd… Soms mogen ze van mij absoluut niet in de zetel springen, en de volgende dag mogen ze doen wat ze willen met de zetel (inclusief de kussens eruit smijten). De ene dag verplicht ik ze om eerst een stuk fruit te eten, en de volgende keer steek ik onmiddellijk een koek in hun pollen zodat ze zouden stoppen met zeuren. Soms mogen ze maar 10 minuten op de i-pad (en wordt er zelfs een wekkertje gezet), en de dag erna laat ik ze er eindeloos op spelen *kuch*, zo krijgen we ook eens ons eten gekookt en op tijd op tafel hé. Huishoudens met duidelijke regels die steeds dezelfde zaken toepassen, daar kan ik dus best wel jaloers op zijn (vooral als het hier weer eens vierkant draait).

Nog zoiets is geduld hebben… Van mij mag het nogal vooruit gaan. Ik kijk alleszins niet met heimwee terug naar de periode van het zindelijk worden en het tutje afleren (dat lukte nog maar heel recent trouwens). Nog steeds actueel is: het leren fietsen, trage eters, traag of zich niet willen aankleden, … Ik kan er compleet gek van worden! Vanaf het moment dat iets niet vlot genoeg naar mijn goesting gaat, verlies ik mijn geduld en geef ik nogal snel op. Gelukkig is mijn wederhelft gezegend met wat portie meer geduld, dat telt dan voor twee denk ik zo :-).

Ik kan ook bijzonder jaloers zijn op ouders met bakken energie. Waarbij het vlotjes lijkt te lukken om kinderen te combineren met twee jobs, elke dag vers koken en zelf al hun was en plas kunnen doen. Geef ze een standbeeld, seriously! Of aan opa, die telkens de zin en energie kan vinden om de kinderen op zijn rug paardje te laten rijden.

Voor de rest ga ik hier niet klagen over wat bij een ander beter blijkt te lukken dan hier.

anderemoeders

 

Enough said :-).

 

En zijn jullie al wel eens jaloers geweest op andere ouders en hun aanpak?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s