Genieten in Zeeland (Landal Nieuwvliet-Bad)

Ons jaarlijks familieweekend (met de schoonfamilie) zit er alweer op. Ditmaal gingen we een weekend naar Zeeland. Een beetje onbekend terrein voor ons, want meestal kiezen we een weekendje Centerparcs in de kempen :-). Ditmaal gooiden we het over een andere boeg en kozen we voor bungalowpark Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad.

Het park en onze bungalow (de luxe voor 8 personen) vielen goed in de smaak. De kindjes waren vooral enthousiast over het zwembad (ook al is het maar gewoon één zwembad en een peuterbadje, maar een kinderhand is gauw gevuld…).

DSCN0363.JPG

Kortom, het was een superfijn weekend. Ik deel dan ook graag met jullie onze favoriete to do’s (en die betreffen voornamelijk eten en drinken, want wat doet een mens anders op vakantie?).

Eten en drinken

Op korte wandelafstand (1 km) van het park ligt de zee. En daar kan je dan onmiddellijk Strandpaviljoen Groede aan Zee vinden. Wij zijn er op een avond heerlijk gaan dineren (én kregen in het terugkeren een fikse stortbui over ons heen). Bon, wel lekker gegeten dus en supervriendelijke bediening. Zelfs als uw kinderen erbij zijn :-).

Mag het al eens wat leutiger zijn, ga dan eens langs bij Museumcafé: Het Koekoeksnest. Op aanrader van mijn vader en stiefmoeder die er enkele jaren geleden eens waren gepasseerd, dit moesten we gewoon doen van hen, en wij gehoorzamen altijd. Pak wel zeker een muntstuk van 2,00 euro mee, zo kan je het automatisch orkest in gang zetten :-). Je kan er ook iets blijven eten, maar wij gingen er enkel voor ons namiddagbiertje.

Op de laatste avond gingen we naar Restaurant de 5 Weeghen, eveneens vlakbij de deur. Ik had me laten adviseren door Tripadvisor, en had er geen spijt van. Enorm kindvriendelijk met buiten een speeltuin en binnen een aparte speelhoek voor de kinderen. Aanrader!

 

Erop uit!

Een mooie wandeling maken kan uiteraard gewoon langs de kustlijn, maar in Nieuwvliet-Bad kan je eveneens het natuurgebied de Verdronken Zwarte Polder vinden. Dit gebied is ontstaan door een dijkdoorbraak, waarbij de in 1623 aangelegde Zwarte Polder overstroomde (met dank aan Wikipedia).

We gingen ook naar Cadzand, waar we wat speelden op het strand.

De laatste dag stopten we in de terugweg in Sluis. Ideaal om te shoppen en jawel ook om te eten en drinken uiteraard. Een mooie afsluiter van ons weekendje Zeeland. Hier zijn ze ons nog terug :-).

Tot de volgende keer!

img_3054

 

Een gedachte over “Genieten in Zeeland (Landal Nieuwvliet-Bad)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s