What’s up? En weekendje Bremen

In mijn vorige blogpost zeurde ik nog over mijn lage blogfrequentie en tja… wegens omstandigheden is die nog maar eens gedaald.

Wie mij volgt op Instagram (en diegene die in real life naar mijn gezeur moeten luisteren) weten ondertussen dat ik een beetje een vervelende periode achter de rug heb.

Zonder hier dingen te dramatiseren, en de meeste saaie verhalen over mijn afgelopen weken neer te pennen, houd ik het even kort: begin juli heb ik een lumbaalpunctie gehad met complicaties (hoofdpijn die enkel verdwijnt met platliggen).

Na twee bezoekjes aan de spoeddiensten waar ze het gaat onsuccesvol hebben proberen dicht te maken, werd beslist dat ik in het ziekenhuis moest blijven. Daar heb ik een week mogen genieten van pijnmedicatie en infusen met cafeïne (blijkbaar zorgt cafeïne voor een versnelde aanmaak van hersenvocht).

En zo was ik dus 3 weken “out” in juli.

Ondertussen ben ik gelukkig weer hoofdpijnvrij. Ik wou dat ik hetzelfde kon zeggen van mijn spierpijnen, maar dat is dan weer een ander verhaal :-).

*

Eind augustus was het eindelijk aan ons. VAKANTIE!

We gingen met de auto naar Denemarken.

Om de autorit in twee te kappen, hadden we het idee om een tussenstop te maken in Bremen. We beslisten om er ineens een weekendje Bremen van te maken en voor twee nachten een hotel te boeken.

Vakantie begint bij ons altijd met Mac Donalds onderweg :-). No shame.

En met Marcel die valiezen draagt.

De topattractie van Bremen is uiteraard het beeldje van de Bremer stadsmuzikanten. Niet veel aan te zien, behalve veel toeristen die aanschuiven om een foto te kunnen maken. Dus dat deden we dan ook maar.

Ook veel wespen gezien in Bremen. Vooral in ons eten en drinken.

We deden een grondig onderzoek van cafeetjes en restaurants. Nog even losgehen in het goedkope Duitsland vooraleer we doorrijden naar Denemarken.

IMG_1588

IMG_1589

Flammkuchen met brie, walnoten en honing, OMG. Heerlijk!

img_5827.jpg

Het mooiste in Bremen vond ik toch wel Schnoor. Het is de oudste wijk van Bremen en een voormalig centrum van de economische activiteiten. Er zijn vele leuke en mooie huizen en winkels. Heel gezellig om door te wandelen.

En wederom mond en neus toe houden voor de wespen. Belangrijke techniek geleerd van Marcel.

IMG_1622

 

We gingen ook eten op de pannenkoekenboot. Helaas weer in het gezelschap van wespen. De zoete pannenkoeken van de kindjes vond ik echt niet lekker, maar mijn hartige pannenkoek was dat zeker wel. Mmm.

IMG_1636

“Kijk moeke! Ze hebben hier mijn naam geschreven!”

IMG_1629

Een geweldige speeltuin, los in het midden van de stad in het groen.

IMG_1648

Op onze laatste avond zijn we nog even gaan wandelen in de buurt van ons hotel, en kwamen we op een foodtruckfestival terecht. Mooie afsluiter van een weekendje Bremen me dunkt.

IMG_1652.JPG

img_5887

Een gedachte over “What’s up? En weekendje Bremen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s