Denemarken trip deel 2 (Legoland)

Wie aan Denemarken denkt, denkt automatisch aan Legoland. Allé ik toch :-). Het stond al een tijdje op onze wishlist: LEGOLAND Billund! En het stond voornamelijk op Marcel zijn verlanglijstje. Toen we hem vertelden dat er zoiets bestond als Legoland, draaide zijn fantasie al op volle toeren. “Is alles daar dan van Lego gemaakt? Kunnen we daar blijven slapen? Kunnen we daar blijven wonen?”

Ik had her en der opgevangen dat de tickets aan de dure kant zijn. Gelukkig was er een lieve dame die mij via Instagram wees op deze website. Het geld dat we daarmee uitspaarden staken we zonder hartzeer in veel te dure souvenirs en een lekker middagmaal in het park.

Allereerst kom je in Miniland terecht. Daar kan je gebouwen uit de hele wereld vinden, uiteraard allemaal gebouwd met Lego-blokjes.

Het fijne is dat er veel attracties zijn die ook toegankelijk zijn voor de kleine kindjes. Vanaf 120 cm. mag je in alle attracties. Veel attracties zijn ook al toegankelijk vanaf 100 cm. Ze controleren aan het begin van de rit nog even de twijfelgevallen. Jeanne kon zo ook in The Dragon, daarin zit je op de rug van een draak en maak je een ritje op een heuse achtbaan. Ik dacht dat Jeanne het wat snel ging vinden, maar ze vond het superfijn :-). Soms zijn ze toch stoerder dan ik denk.

Bij verschillende attracties met wachttijden, zijn er plekjes voorzien waar de kinderen met Legoblokjes kunnen spelen. Zo moeten ze niet per se bij de ouders blijven staan aanschuiven, ideaal!

DE favoriete attractie van Marcel was NINJAGO the ride (en eigenlijk ook wel die van mij). Terwijl je in een karretje zit, mag je zelf voor ninja spelen en door middel van handbewegingen vechten tegen allerlei vijanden. En dit allemaal terwijl je score wordt bijgehouden. Zeer cool :-).

We gingen ’s middags iets eten in één van de restaurantjes (niet alles was open helaas, maar blijkbaar is eind augustus al geen hoogseizoen meer?). De kindjes kregen er frietjes in de vorm van Legoblokjes uiteraard.

Op het einde doen we even zot, en mogen de kinderen nog een mooi souvenir kiezen. Een prinses en een ridder. Onze kinderen kunnen mega cliché zijn.

Wel een beetje jammer dat het park al om 18:00 uur zijn deuren dicht deed en de attracties zelfs al om 17:00 uur gesloten waren. Jammer want het was een warme zomerdag in augustus, en er was behoorlijk wat volk. Een dag vond ik wat kort om echt alles te kunnen zien. Met kinderen gaat alles natuurlijk wat trager + het was ook druk, dus overal wachttijden. Nog snel even een laatste ritje op de paardenmolen, en weer huiswaarts.

Een gedachte over “Denemarken trip deel 2 (Legoland)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s