Corfu

Beetje laat, maar beter laat dan nooit: een klein verslag van onze vakantie naar Corfu.

Onze jaarlijkse zomervakanties doen we normaal met de auto naar een niet al te ver land, waar we dan een huisje huren (al dan niet in een vakantiepark). Dit jaar waren toe aan iets anders. Aan een echte chill vakantie. Uiteindelijk bleek een vliegtuigreis naar een warm land in een all in hotel even vermoeiend dan een autovakantie, maar volgens mij ligt dat ook een beetje aan reizen met kinderen ;-). We boekten onze vakantie via Neckermann (toen kon dat nog)

Hierbij een overzichtje van onze favoriete plekjes/things do to op Corfu;

  • De oude binnenstad van Corfu aka Kerkyra wordt gekenmerkt door mooie pleintjes, vele smalle straatjes en talloze souvenirwinkels. Langs de haven ligt de boulevard.  Wij gingen met onze huurauto, maar het is niet simpel om er op een drukke dag parking te vinden. Dubbel parkeren is er blijkbaar redelijk standaard *shock*.

 

  • Ondanks het “all in” gegeven, zijn we ’s middags meestal buiten het hotel ons eten gaan zoeken. TripAdvisor is hierin een grote hulp geweest. We aten in de meest afgelegen dorpjes, bij de meest vriendelijke gastvrouwen de meest lekkere Griekse salades en moussaka’s uit grootmoeders keuken. Met sowieso een gratis dessertje achteraf.

 

  • In het noordwesten (in de omgeving van Paleokastritsa), bevindt zich één van de meest belangrijkste kastelen uit de Byzantijnse periode.  Angelokastro dateert uit de 13de eeuw en is gebouwd op een hoge rots. De tocht naar het kasteel is een heuse beklimming, dus wees geen idioot met sandalen (zoals ik). Het uitzicht is prachtig.

 

  • Het Achilleion was het zomers buitenverblijf van de Oostenrijkse Keizerin Elisabeth aka prinses Sisi. Mooie beelden en een prachtig uitzicht over Corfu. Beetje jammer dat de toegangsprijs eerder aan de hoge kant is, en het gebouw zich in een redelijke staat van verval bevindt.  Binnenin zijn er ook veel kamers leeg, of op een onrealistische manier opgevuld. Maar bon, Jeanne was ontzettend gefascineerd. “Is dit het bed van de prinses? Is dit de eettafel van de prinses?”

 

  • Volgens TripAdvisor was Corfu Donkey Rescue DE must see van het hele eiland. Zoals de naam al kan vermoeden een opvangcentrum voor ezels (maar er zitten ook honden, katten en kippen), dat volledig gerund wordt door vrijwilligers. Je mag er vrij rondlopen, krijgt wat uitleg en je mag de ezels ook aaien (behalve als ze aan het eten zijn duh). Er staat bij het naar buitengaan een collectebus voor een vrije gift, die je niet kan voorbijgaan zonder er iets in te steken als je ziet wat die mensen daar vrijwillig voor die beestjes doen, trust me.

 

  • Vlakbij het vliegveld van Corfu ligt Mouse Island. Je kan er de hele dag kijken naar het opstijgen en landen van de verschillende vliegtuigen. Zeer indrukwekkend, en zeker vanop het brugje. Ze lijken wel rakelings over je hoofd heen te vliegen. En het lawaai is oorverdovend. Om op Mouse Island te geraken moet je uiteraard een bootje nemen. Je bent er onmiddellijk, en op het eiland zelf ben je ook onmiddellijk rond. Er is uiteraard een souvenirwinkel en een kerkje, maar dat is het dan ook.

 

  • En wanneer je op een eiland zit, is een bezoekje aan de zee uiteraard wel eens leuk. Waar wij verbleven (Messonghi), was er enkel kiezelstrand. Maar het eiland is niet groot, dus je kan snel naar de andere kant rijden om een zandstrand te vinden. Maar ook de zwembaden in ons hotel waren wel de moeite :-). Voor de kinderen moet dat echt niet meer zijn.

 

  • En last but not least, om alles vlot te laten verlopen, is een huurauto geen overbodige luxe. De vreemde rode lampjes die aanspringen, en kriepende geluiden moet je er maar bijnemen.

Met andere woorden: het was een topvakantie, eentje die we niet snel zullen vergeten.

En nu kunnen we alweer beginnen dromen van een volgende vakantie, zo gaat dat dan  hé :-).

 

Zijn jullie al eens naar Corfu geweest? Of hebben jullie nog andere leuke aanraders?

Een gedachte over “Corfu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s