Jodelee Jodelee Jodeloo

Aaahh de vakantie van 2020, een vakantie om nooit te vergeten. Wij hadden het “geluk” om al helemaal in het begin van de zomervakantie te kunnen vertrekken naar ons geliefde Oostenrijk (dat we reeds lange tijd hadden vastgelegd).

De vakantie was anders, maar daarom niet minder leuk. Gelukkig gingen we vooral om mooie wandelingen te kunnen maken, en dat kon nog wel normaal, joepie!

We verbleven in Landal Brandnertal, gelegen in de deelstaat Vorarlberg.

De autorit is alleszins nog nooit zo vlot gedaan (buiten één kotsend kindje gerekend dan).

Beetje zotjes na de lange autorit

Die Landal was een echt een aanrader trouwens. Wij zaten in een gloednieuw en ruim appartement met balkon inclusief prachtig uitzicht. Ik weet niet hoe het in de oudere appartementen gesteld was, maar dat van ons was alleszins top. En ook op het vakantiepark zelf was alles dik in orde, grote speeltuin, goed restaurant. Enkel het zwembad stelde een beetje teleur, maar je kan niet altijd alles hebben :-).

We bezochten verschillende stadjes, onder meer Bregenz wat dan ook de hoofdstad is van Vorarlberg. De stad heeft de belangrijkste Oostenrijkse haven aan het Bodenmeer (de Bodensee). We deden daar een beetje van shoppen, eten en wandelen.

Bodensee in Bregenz

We bezochten verder nog de stadjes Feldkirch (lekker pittoresk met een kasteel) en Liechtenstein (niet veel te zien in feite… maar we zijn er toch maar geweest).

Feldkirch

Maar het allerleukste waren de wandelingen, al zullen de kinderen dit niet onmiddellijk beamen.

Vlakbij ons verblijf in Brandnertal kan je de Natursprünge-Weg volgen, een interactieve wandeling van 4,6 km. Maar stel je niet te veel voor van het interactieve gedeelte, het is vooral een prachtige wandeling om te maken (the views!). En het allerleukste gedeelte: je moet twee soorten kabelbanen nemen om er te geraken. Dat is al meer dan genoeg pret voor jong en oud :-).

Blotevoetenpad voor de liefhebbers

Naast ons verblijf lag het Brandnertal Bikepark. Daar namen de hele dag downhillers de stoeltjeslift naar boven, dus besloten we om die ook maar eens te nemen. We namen perongeluk het alipinistenpad, oepsie. Beetje onvoorbereid aan begonnen dus, en redelijk uitdagend met twee kleine kindjes, maar we did it! Toch maar weer een mooie wandeling gemaakt van 8 km.

Er kon er eentje niet meer volgen
Wondermooie beloning na een stijle beklimming

Wat doe je verder nog op verlof? Fretten (schnitzels, schnitzels en schnitzels) en halve liters drinken (om uitdroging te voorkomen uiteraard).

En hoe was jullie verlof? Op verplaatsing, of toch maar thuis gebleven?

Kleine levenswijsheid

Een gedachte over “Jodelee Jodelee Jodeloo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s